В Державному експертному центрі МОЗ проводять обшук: вилучають сервер з реєстром пацієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Державному експертному центрі МОЗ проводять обшук: вилучають сервер з реєстром пацієнтів

Казна та Політика
538
Співробітники правоохоронних органів проводять обшуки в Державному експертному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.
“Правоохоронні органи проводять обшуки в Державному експертному центрі та намагаються вилучити сервер, на якому, серед іншого, розміщено Реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапії”, – йдеться у повідомленні.
В МОЗ зазначили, що станом на 1 вересня у Реєстрі містяться персональні дані 1531 лікаря, 187 тис. 575 хворих, які за 8 місяців 2018 року отримали препаратів інсуліну на загальну суму понад 655 млн грн. “Будь-які перерви в роботі серверу можуть призвести до призупинення роботи Реєстру і, відповідно, до перерв у забезпеченні пацієнтів препаратами інсуліну”, – наголосили у відомстві.
У зв’язку з цим у МОЗ заявили, що вживають заходів для уникнення збоїв у роботі реєстру. В серпні минулого року повідомлялось про впровадження в Україні електронного реєстру інсулінозалежних пацієнтів.
У МОЗ зазначали, що завдяки реєстру вдалося виявити низку порушень, зокрема, технічні недоліки тендеру призводять до невиправданої різниці в ціні лікування одного пацієнта на рік. Запровадження реєстру дає змогу державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас