Китайський пошуковик Google пов'язуватиме запити користувачів з номерами їхніх телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський пошуковик Google пов'язуватиме запити користувачів з номерами їхніх телефонів

Технології&Авто
448
Кілька місяців тому з’явилася інформація, що Google розробляє особливий пошуковик для Китаю.
Судячи за наявними даними, він буде підтримувати місцеві закони, фільтрувати контент і, як випливає з останніх даних, буде пов’язувати пошукові запити користувачів з їхніми номерами телефонів, дозволяючи відстежувати мережеву активність конкретної людини.
Пошукова система називається Dragonfly і, за інформацією видання The Intercept, вже містить чорний список запитів. В їх число входять фрази «права людини», «студентський протест» і «Нобелівська премія» на мандаринському діалекті китайської мови.
Ця система розрахована на застосування на Android-смартфонах, що спрощує ідентифікацію. В результаті будь-хто, хто шукає заборонену інформацію, потенційно може виявитися в списках ворогів держави. У першу чергу це стосується журналістів та політичних активістів.
Раніше провідні правозахисні організації розкритикували Dragonfly, заявивши, що така система зробить компанію співучасником порушень прав людини. Тим більше, що користувальницькі дані китайців зберігаються всередині країни. Також було заявлено, що такий підхід дуже поганий з точки зору конфіденційності.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас