Вчені створили «розумні» таблетки з мікродвигунами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили «розумні» таблетки з мікродвигунами

Технології&Авто
379
Співробітники Каліфорнійського університету в Сан-Дієго протестували нову розробку на гризунах і отримали позитивний результат.
Американські вчені створили «розумні» таблетки з мікродвигунами на базі магнію і соляної кислоти, що знаходяться під захистом діоксиду титану, щоб уникнути передчасної хімічної реакції.
Ці ліки завдадуть точкового удару по бактеріям і в короткий термін вивільнять медичний препарат, націлений на знищення інфекції. В результаті ефективність нових таблеток стане на порядок вищою.
Експерти провели досліди на мишах, і їх результати дозволяють робити позитивні прогнози. Існує одна заковика – таблетки з мікродвигунами не призначені для масового виробництва. Цей недолік може перекреслити всі переваги, але вчені намагаються знайти вихід зі скрути.
Минулого року Управління з нагляду за якістю медикаментів в США підтримало ідею застосування електронних таблеток, які відправляють повідомлення на мобільні пристрої користувачів про прийом препарату, а також посилають дані лікарю.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас