Виявлено нову уразливість на iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено нову уразливість на iOS

Фондовий ринок
746
Браузери на комп’ютері Mac, iPhone і iPad зависають при спробі обробити кілька рядків CSS-коду.
Після цього мобільний пристрій самостійно перевантажується. На настільному ПК достатньо примусово перезапустити Safari або його окрему вкладку.
Причина полягає в тому, що на iOS всі браузери використовують WebKit, тому будь-який з них «підвішує» систему. Проблема зачіпає Apple Watch. До речі, про збої в браузерах на основі Chromium не повідомлялося, хоча вони точно так само базуються на WebKit. Ймовірно, там CSS обробляється інакше. Саму уразливість виявив користувач Сабрі Хаддучі, який і написав про це в Twitter.
У Apple вже знають про цю уразливість, але поки що не прокоментували її, а також не уточнили, коли можна чекати виправлення. Враховуючи недавній вихід iOS 12, watchOS 5 та інших оновлень, не виключено, що патч з’явився вже в них.
iOS 11 була особливо багата на подібні збої. Там були проблеми з оновленнями, з системою авторизації, були проломи в безпеці і так далі. Тому в Купертіно і змінили схему випуску релізів операційних систем. Адже більшість проблем такого роду легко виявляються на етапі тестування, проте через обмежений час багато функцій перевірялися недостатньо ретельно. Мабуть, вищезгаданий збій – один з тих, які не вдалося відстежити тестерам.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас