Американський банкір викупив борги українського ритейлера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський банкір викупив борги українського ритейлера

Фондовий ринок
4151
Підконтрольна американському банкіру Пітеру Штерну компанія «Ритейл Кепітал» придбала права вимоги за двома кредитами ДП «Строй-Маркет Груп» (входить до групи мережі супермаркетів «Фуршет»).
Фонд гарантування вкладів виставляв на торги права вимоги за двома кредитами «Дельта Банку», які були видані ДП «Строй-Маркет Груп» і ДП «Траверс Маркет» (обидві компанії контролюються групою «Фуршет» Ігоря Баленка).
Компанії перебувають у стані банкрутства. Заборгованість за кредитами становить 30,2 млн грн і 74,7 мільйонів грн відповідно – сумарно 104,97 млн ​​грн.
Заставами по кредитах виступали комерційна нерухомість (магазини і торговельні центри), товари в обороті (продукти, напої), торговельне обладнання. Оціночна вартість обох активів становить 57,9 млн грн.
Покупцем прав вимоги за кредитами виступила компанія «Ритейл Кепітал», що заплатила за них 20,9 млн грн (-80%). Вона контролюється Пітером Штерном – американським бізнесменом українського походження (народився в Одесі), засновником транспортної компанії Express Trade Capital і банку SternBank.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас