Южаніна: законопроекти про "єврономери" не готові до другого читання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна: законопроекти про "єврономери" не готові до другого читання

Технології&Авто
736
Голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна заявила, що законопроекти №8487 і №8488 про зниження ставок акцизів на ввезення автомобілів в Україну не готові до другого читання.
Про це вона сказала журналістам у Верховній Раді, коментуючи нову акцію протесту.
Вона повідомила, що до законопроекту №8487 надійшла 91 поправка, більшість з яких стосуються зміни формули – щоб акциз звести до рівня 200-300 євро.
“Можу сказати, що більшість поправок стосуються скасування коефіцієнта віку або заміни його на коефіцієнт екології. Що стосується базових ставок 50 і 75 євро на тисячу кубічних сантиметрів – немає особливих поправок”, – сказала вона.
Відповідно до нинішньої таблиці розмитнення акцизний податок на нові автомобілі значно знизиться порівняно з нинішнім. А от акцизний податок на старі машини буде вищим через віковий коефіцієнт. Це, за задумом автора, буде стимулювати придбання нових засобів транспорту.
До законопроекту №8488 подано 65 поправок.
“Всі поправки стосуються скасування тих контрольних і загороджувальних заходів, які ми планували ввести після проведення процедури розмитнення авто”, – поскаржилася Южаніна.
“Це говорить про те, що повністю законопроекти до другого читання нівелюються до нуля або змінюється їх концепція. Тому розглядати поправки на комітеті до другого читання зараз немає сенсу”, – сказала вона.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас