Витрати на субсидії 2019 року можуть збільшити через зростання тарифів на газ, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на субсидії 2019 року можуть збільшити через зростання тарифів на газ, - експерт

Казна та Політика
240
Заплановане підвищення тарифів на газ для населення може призвести до збільшення суми, закладеної урядом на субсидії в проекті держбюджету-2019.
Про це сказала заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко.
“Щодо субсидій сума може переглядатися, враховуючи, що планується підвищення вартості газу для населення”, – зазначила Марія Репко.
Завершення роботи над проектом держбюджету та внесення документа в Раду практично збіглося з візитом місії МВФ в Україну, звернула увагу експерт ЦЕС.
“Напевно, цей бюджет верстався з оглядкою на те, що скаже Фонд. Фонд, звичайно ж, говорить: “Живіть відповідно до коштів, урізайте витрати, обмежуйте бюджетний дефіцит”. Подивимося, чи вдасться Мінфіну захистити дохідну базу. Ми бачили ситуації, коли між першим і другим читанням депутати перекроювали доходи. Але це хибна практика”, – говорить Репко.
Нагадаємо, вперше за останні кілька років у проекті держбюджету-2019 передбачено зниження витрат на субвенцію місцевим бюджетам для виплати житлових субсидій. Уряд пропонує “урізати” цю статтю витрат майже на 16 млрд гривень у порівнянні з нинішнім роком – до 55,05 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас