Ринку натільної електроніки прогнозують зростання менш ніж на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринку натільної електроніки прогнозують зростання менш ніж на 10%

Фондовий ринок
203
У 2018 році обсяг світового ринку натільної електроніки збільшиться на 6,2% – до 122,6 млн штук з 115,4 млн у 2017-му.
Про це йдеться в дослідженні International Data Corporation (IDC).
Якщо такий прогноз виявиться реальністю, 2018-й стане першим роком зростання ринку натільних гаджетів менш ніж на 10%. Зниження динаміки обумовлено збереженням слабкого попиту на базові пристрої, які не підтримують встановлення і запуск сторонніх додатків.
Разом з тим експерти вважають, що в 2019 році ринок натільної електроніки повернеться до двозначних темпів зростання і збереже їх у наступні роки за рахунок розумного годинника і нових форм-факторів. За прогнозами дослідників, у 2022 році поставки пристроїв в глобальному масштабі досягнутий 190,4 млн штук, а до цього часу ринок буде зростати в середньому на 11,6% щорічно.
“Зниження динаміки на ринку переносних апаратів є ознакою перехідного періоду, а не уповільненого попиту, – говорить директор з досліджень ринку натільної електроніки в компанії IDC Рамон Лламас (Ramon Llamas). – Виробники не поспішають відмовлятися від першого покоління пристроїв і технологій, вважаючи за краще об’єднувати в екосистему партнерів і програми для поліпшення функцій, які виходять за межі простого підрахунку кроків. Пересувна електроніка завтрашнього дня буде грати більш помітну роль у комунікаціях, цифровій медицині, домашньому Інтернеті речей і корпоративному секторі”.
Аналітик IDC Джитеш Убрані (Jitesh Ubrani) каже, що перехід від базових натільних пристроїв до смарт-годинників йде повним ходом. В результаті можна очікувати ще більш високу різноманітність з точки зору дизайну, набору функцій, брендів і цін.
“Fitbit Versa стали першим смарт-годинником на масовому ринку, який розраховано на ціновий діапазон до 200 доларів. В найближчі 6-12 місяців споживачі можуть очікувати більше варіантів за такою ж ціною або дешевше”, – повідомив Убрані.
За прогнозами IDC, світові поставки “розумних” годинників в 2018 році зростуть до 72,4 млн штук, склавши більше половини (59,1%) світового ринку натільної електроніки. У 2022 році ця частка стане ще більше – 63,6%, а середньорічні темпи зростання цього сегмента в п’ятирічному горизонті оцінюються в 13,7%.
Найсильніше – на 56,3% на рік – буде зростати сегмент пристроїв, що носяться на вухах. Сюди, крім аудіопристроїв, відносяться гарнітури для заняття спортом і перекладу з однієї мови іншою. Неважко уявити, що в найближчі роки “розумний” помічник буде вставлений у догляд, відзначають аналітики.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас