Названо країни-борці з експортною корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо країни-борці з експортною корупцією

Кримінал
320
Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила щорічний звіт про виконання Конвенції Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) про протидію корупції.
У звіті «Експорт корупції-2018» здійснено оцінку заходів, до яких вдаються країни-підписанти Конвенції з метою протидії підкупам і хабарям при експортних операціях.
Серед країн, які активно борються з хабарництвом при експортних операціях, називають – США, Німеччину, Великобританію, Італію, Швейцарію, Норвегію і Ізраїль. Частка світового експорту цих країн становить 27%.
Згідно зі звітом, майже половина з 44-х країн, що підписали Конвенцію, не мають або мало застосовують механізми протидії компаніям і приватним особам, які пропонують хабарі при експортних операціях. На ці 22 країни, серед яких Польща, Іспанія, Туреччина, Ірландія, Словенія та Естонія, припадає 39,6% глобального експорту.
Помірні зусилля в переслідуванні корупції виявляють чотири з 44-х країн-підписантів: Австралія, Швеція, Бразилія і Португалія. Конвенція ОЕСР про протидію корупції стала чинною в 1997 році.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас