Україна займеться виробництвом електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна займеться виробництвом електромобілів

Технології&Авто
2953
Протягом найближчих п’яти років Україна має намір побудувати і запустити власне виробництво електричних автомобілів і літаків. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.
За його словами, через п’ять років Україна може налагодити випуск власних електрокарів. Першим етапом в розвитку громадянського транспорту стане налагодження сегменту літієвих батарей, а потім – самих машин.
Масовий запуск декількох літієвих виробництв означатиме 90%-ву готовність України до створення електромобілів будь-яких видів. Електробатареї – найдорожчий компонент такого транспорту. Інші деталі залишаються традиційними, зазначили у відомстві.
Крім того, влада сформує правове поле і створить проект заводу з виробництва самих електрокарів. Оскільки зараз міністерство займається ще одним перспективним проектом в даному напрямку – проектом будівництва заводу з виробництва українських електричних літаків “Як”, є ймовірність, що обидва напрямки техніки можуть різними лініями об’єднати на території одного підприємства.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас