Alstom побудує перший у світі двоповерховий потяг, що долає швидкість 300 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alstom побудує перший у світі двоповерховий потяг, що долає швидкість 300 км/год

Технології&Авто
1713
Французька компанія Alstom анонсувала початок роботи над новим поколінням пасажирських швидкісних поїздів – Avelia Horison. Потяги даної моделі, будучи двоповерховими, вперше в історії подолають 300-кілометровий рубіж швидкості.
Відповідна презентація відбулася на найбільшій світовій виставці залізничної техніки InnoTrans 2018.
При цьому, новий потяг буде на 10% легшим від нинішньої моделі Avelia, і на 20-40% економічнішим в експлуатації, ніж одноповерхові швидкісні поїзди.
У Alstom підкреслили, що готові випускати і більш швидкісні поїзди, але зараз у замовників три інші пріоритети: економія в експлуатації, простота адаптації (поїзд може експлуатуватися 30 років, а за цей час можуть змінюватися пріоритети перевізника і пасажирів), зручність для пасажирів.
В цілому, очевидно, що в Європі такі поїзди бачать конкурентами авіації. “Поїзд повинен перемагати літак”, – впевнені у французькій компанії.
Поїзд Avelia Horison буде складатися з 7 або 9 вагонів. В останній комплектації він буде здатний взяти на борт до 200 пасажирів. Передбачувана швидкість – до 350 км/год.
У 2023 році очікується перша поставка нових двоповерхових поїздів для французького оператора SNCF. Загальний обсяг замовлення – 100 поїздів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас