Економіка Швейцарії процвітає після «валютного шоку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Швейцарії процвітає після «валютного шоку»

Світ
1942
Після того, як в на початку 2015 року Центробанк Швейцарії відпустив франк у вільне плавання і відмовився захищати його фіксований обмінний курс до євро, валюта Конфедерації різко подорожчала, що зробило швейцарську продукцію за кордоном менш доступною для споживачів.
Нерайдужних прогнозів щодо перспектив розвитку промисловості країни тоді було чимало. Проте, подолавши «валютний шок», вона росте і зараз перебуває в чудовому стані, в тому числі завдяки цифровій революції, яка дозволила повернути в країну велику кількість робочих місць, – повідомляє Swissinfo.
Основним драйвером зростання стала переробна промисловість Швейцарії, яка за звітний період (з весни 2017 року до сьогодні) зросла на цілих 7,9%. Доволі позитивним є розвиток ситуації в сфері зайнятості: якщо в 2016 році в сфері реальної економіки було зареєстровано 38,8 тис. безробітних, то до серпня поточного 2018 року цей показник знизився до 22,5 тис.
Тільки в другому кварталі реальний ВВП Швейцарії зріс на 0,7%, тоді як у єврозоні аналогічний показник перебуває на рівні 0,4%. На швейцарську промисловість не впливають ні валютні кризи в порогових країнах, ні загроза торговельної війни Європи з США, ні новий економічний курс італійського керівництва.
Стан швейцарської економіки виглядає прекрасно навіть на тлі економіки США, яка зараз на підйомі. Будь-яких індикаторів, що вказують на можливе різке охолодження кон’юнктури в Швейцарії в майбутньому, експерти не бачать.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас