У Ілона Маска назвали ім'я першого космічного туриста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ілона Маска назвали ім'я першого космічного туриста

Технології&Авто
786
У компанії Ілона Маска SpaceX назвали ім’я першого в історії Землі космічного туриста, якому належить зробити виток навколо Місяця. Отже, піонером стане японський мільярдер-підприємець Юсаку Маедзава.
Повідомляється, що 42-річний Юсаку Маедзава є засновником і главою інтернет-сайту Zozo, за допомогою якого можна замовити одяг, вироблений за індивідуальними мірками. Маедзава є одним з найзаможніших громадян Японії. За оцінками журналу Forbes, його капітал становить близько $3 млрд.
Бізнесмен стверджує, що такий політ завжди був його мрією.
“Нарешті я можу сказати: мене вибрали для польоту до Місяця”, – сказав він, виступаючи перед журналістами.
Прес-конференція відбулася в штаб-квартирі SpaceX в Хоторні (штат Каліфорнія). Як заявив глава SpaceX Ілон Маск, космічний корабель з Маедзавою на борту буде виведений на орбіту супутника Землі ракетою-носієм Big Falcon Rocket (BFR), яка все ще перебуває на стадії виробництва. Орієнтовно політ може відбутися в 2023 році.
До слова, цього року у SpaceX заплановано 28 космічних пусків. Але в наступному році цей показник зменшиться на 40% через різке скорочення кількості замовлень на виробництво і запуск комерційних супутників.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас