Скільки платять європейці за дороги: названо актуальні ціни та форми оплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки платять європейці за дороги: названо актуальні ціни та форми оплати

Казна та Політика
2234
Через кілька років в Україні з’являться платні дороги. Їх будівництво активно обговорюється кілька останніх років. Однак, досі не ясно, скільки буде коштувати проїзд. Багато українців зараз стали подорожувати автомобілями по Європі.
У країнах Європи, де застосовується оплата за проїзд по дорогах у формі віньєтки, потрібно відразу після перетину кордону купити спеціальну наклейку на лобове скло автомобіля. Ціна віньєтки залежить від типу транспортного засобу і терміну перебування в країні.
Австрія
При в’їзді до Австрії віньєтку можна купити на будь-якій АЗС. Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни, то за 10 днів за віньєтку потрібно заплатити 9 євро, за 2 місяці – 26,20 євро, а за 1 рік – 87,30 євро.
Додатково в Австрії потрібно платити за проїзд через тунелі і альпійськими дорогами. Наприклад, за проїзд через тунель S16 Arlberg Straßentunnel – 9,50 євро.
Болгарія
Після в’їзду в Болгарію відразу купуйте віньєтку. Запитуйте її на автозаправках. Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни, то за 7 днів за віньєтку потрібно заплатити 8 євро, за 1 місяць – 15 євро, за 1 квартал – 28 євро, а за один рік – 50 євро.
Легкові автомобілі додатково платять 2 євро за проїзд через міст по Дунаю, який з’єднує Болгарію з Румунією, а мікроавтобуси – 6 євро.
Чехія
У цій країні теж потрібно купити віньєтку (наприклад, на автозаправках і в поштових відділеннях). Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни, то за 10 днів за неї потрібно заплатити 12,5 євро, за 1 місяць – 17,5 євро, а за один рік – 59 євро.
Швейцарія
У Швейцарії передбачений тільки один термін для віньєтки – 14 місяців. Вона коштує близько 35 євро. Якщо її немає, то доведеться платити значний штраф, який в кілька разів перевищує вартість самої віньєтки.
ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ПІДРАХУНКУ ОПЛАТИ
Туреччина
У Туреччині оплатити проїзд дорогами і мостами можна за допомогою віньєтки (близько 1 євро) або за допомогою електронної системи HGS (її картка коштує 2,80 євро).
Словаччина
У Словаччині діють електронні віньєтки. Їх можна купити відразу після перетину кордону на автозаправках, в магазинах і т.д. Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни і в ньому вміщається не більше 8 осіб, то за 10 днів за неї потрібно заплатити 10 євро, за 1 місяць – 14 євро, а за один рік – 50 євро.
Угорщина
В Угорщині теж функціонують електронні віньєтки. Їх купують в Інтернеті або вже після перетину кордону. Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни, то за 10 днів за неї потрібно заплатити близько 9 євро, за 1 місяць – близько 14,5 євро, а за один рік для всієї країни – близько 131 євро.
 
Румунія
Для Румунії потрібна електронна віньєтка. Її купують на спеціальному сайті або відразу після перетину кордону, що на наш погляд зручніше. Якщо ваш автомобіль важить до 3,5 тонни, то за 7 днів за неї потрібно заплатити 3 євро, за 1 місяць – 7 євро, а за один рік – 28 євро.
Додатково потрібно заплатити 6 євро за проїзд через міст Giurgeni-Vadul Oii, і 9 євро за проїзд через міст Feteşti-Cernavodă.
Екологічний збір
Пам’ятайте, що в країнах Європи існує екологічний збір. Його платять при перетині кордону. Його розмір залежить від обсягу двигуна.
Ігор Григоров
До речі, за кордоном іноді вигідніше розраховуватися не готівкою, а карткою. За допомогою порталу Finance.ua легко вибрати собі картку для поїздки за кордон. Тут спеціальний сервіс.

Підібрати картку 🚗

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас