США виділять Ізраїлю $38 млрд на зміцнення оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділять Ізраїлю $38 млрд на зміцнення оборони

Світ
1880
Конгрес Сполучених Штатів затвердив закон, що гарантує надання Ізраїлю оборонної допомоги на загальну суму 38 млрд доларів протягом десяти років.
Сенат затвердив аналогічний закон ще на початку серпня, і тепер документ повинен бути підписаний президентом США Дональдом Трампом. У тому, що він обов’язково його підпише, не сумніваються ні в США, ні в Ізраїлі.
Метою ініціаторів закону був захист договору про військову допомогу від бюджетних конфліктів в майбутньому, незалежно від складу конгресу або особи глави держави.
В результаті документ відокремлює механізм американської допомоги Ізраїлю від щорічного державного бюджету. Крім того, він уповноважує президента створювати резерв озброєнь на суму 1 млрд. доларів і створити спільну з Ізраїлем програму боротьби з безпілотниками.
Згідно з угодою про військову допомогу, Вашингтон надасть Ізраїлю 38 млрд. доларів на десять років – з 2019 по 2028 рік. При цьому Ізраїль відмовиться від звернень до конгресу США за додатковою допомогою і скоротить частку допомоги, конвертовану в шекелі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас