"Укрзалізниця" замінить електрички на автобуси на непопулярних напрямках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" замінить електрички на автобуси на непопулярних напрямках

Фондовий ринок
1129
“Укрзалізниця” розглядає питання припинення курсування низки приміських поїздів, пасажирозаповнюваність яких становить до 20%. Натомість в УЗ на такі маршрути готові запустити автобуси.
Про це заявив в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
“Це питання, яке ми обговорюємо вже протягом року. У нас є напрямки, де завантаженість приміських поїздів становить до 20%. Потяги ходять майже порожні, а ми витрачаємо кошти на ремонт, на утримання… Для нас економічно набагато прийнятніший варіант – придбати автобуси і запустити їх на такі напрямки”, – повідомив Кравцов.
Він зазначив, що на сьогоднішній день в обговоренні перебувають близько 20 таких напрямків.
“Але проблема в тому, що всюди ми повинні отримувати згоду місцевих рад. Це проблема, особливо перед виборами… Але це потрібно для підвищення ефективності, і ми намагаємося це донести місцевим радам”, – резюмував Кравцов.
Нагадаємо, “Укрзалізниця” неодноразово заявляла про збитковість пасажирського сектора. За даними відомства, в приміському сполученні чинні тарифи на пасажирські перевезення поки нижчі від собівартості в середньому в 7-8 разів. В УЗ зазначають, що зараз на покриття збитків від пасажирських перевезень направляються доходи від вантажних перевезень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас