Deutsche Bank може вивести 450 млрд євро активів із Лондона, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank може вивести 450 млрд євро активів із Лондона, - FT

Фондовий ринок
563
У зв’язку з тиском з боку європейських регулюючих органів щодо розміру та складності європейських транзакцій у Великобританії після Brexit Deutsche Bank (Deutsche Bank Trust Company Americas (DBTCA) задумався про перенесення частини своїх активів з Лондона у Франкфурт.
Про це повідомляє британська газета Financial Times з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.
В кінцевому підсумку німецький банк може перемістити із Лондона до Франкфурту через Brexit близько трьох чвертей свого сальдо балансу. В цілому ця сума, за інформацією FT, оцінюється в 600 млрд євро. Тобто вивести з Лондона Deutsche Bank, згідно з даними співрозмовників видання, може до 450 млрд євро активів.
Наголошується, що будь-яке переміщення активів німецького банку, еквівалентних майже половині загальної суми, що утримується європейськими кредитними організаціями у Великобританії, буде великим ударом по Лондону.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Deutsche Bank збирається продати проблемні кредити на 1 млрд доларів двом інвесткомпаніям.
У купівлі кредитного портфеля зацікавлені компанії Oak Hill Advisors і Varde. Мова йде про прострочені кредити судноплавним компаніям.
Крім того, “РБК-Україна” писало, що Федеральна корпорація зі страхування внесків США (FDIC) внесла американський підрозділ Deutsche Bank до списку банків з серйозними загрозами фінансової спроможності.
Так, в I кварталі 2018 року кількість проблемних банків у США зменшилася з 95 до 92. Однак сукупні активи, що належать проблемним банкам, за цей період збільшилися з 13,9 млрд доларів до 56,4 млрд доларів. Хоча назви банків не наводяться федеральним агентством, FT відзначає, що вартість активів зросла на суму, приблизно рівну вартості активів американської “дочки” Deutsche Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас