Renesas за $6,7 мільярда купує чіпмейкера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renesas за $6,7 мільярда купує чіпмейкера

Фондовий ринок
348
Японська Renesas Electronics Corp, один з найбільших в світі постачальників чіпів для автомобільної індустрії, оголосила про рішення придбати чіпмейкера Integrated Device Technology Inc (IDT) із США за $6,7 млрд.
Renesas посідає друге місце в світі після NXP Semiconductors NV з постачання чіпів для автомобілів, володіючи 30% світового ринку мікроконтролерів, що використовуються в автомобілях.
Постачання компонентів для автомобільної індустрії приносять їй близько половини доходів.
ІDT займається виготовленням мікропроцесорів з архітектурою MIPS. Renesas прагне отримати доступ до ноу-хау IDT у створенні аналогових напівпровідників для бездротових мереж і датчиків, що має вирішальне значення для розробки технологій автономного водіння і «підключених» автомобілів, яким потрібні великі обсяги потокової передачі даних і взаємний обмін інформацією.
Renesas виплатить IDT за кожну акцію, що перебуває в обігу, $49, що на 16 % вище вартості акції компанії на момент закриття біржі в понеділок.
Renesas заявила, що об’єднання з IDT дозволить їй поставляти своїм клієнтам більш універсальні напівпровідникові системи. Успіхи IDT в розробці чіпів для центрів обробки даних відкривають для Renesas нові можливості в отриманні доходів.
«Між їхніми портфелями продуктів мало перетинів, тому це стратегічно важливий крок для Renesas. Але схоже, що ціна трохи завищена», – прокоментував угоду Bloomberg аналітик Масахіро Вакасугі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас