Технологія блокчейн збільшить обсяг світової торгівлі на $1 трильйон - ВЕФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія блокчейн збільшить обсяг світової торгівлі на $1 трильйон - ВЕФ

Фінтех і Картки
841
У спільній доповіді Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) пролунала заява, що технології розподілених реєстрів, як, наприклад, блокчейн, протягом наступних десяти років можуть збільшити обсяг світової торгівлі на 1 трильйон доларів.
Доповідь під назвою «Технологія торгівлі – новий вік для фінансових і логістичних технологій», опублікована у співпраці з Bain & Company, розповідає про перспективи DLT у світовій індустрії фінансів.
Сфера фінансів продовжує спиратися на застарілі технології, і в даний час проходить її модернізація саме завдяки застосуванню технології блокчейн.
Технологія розподілених реєстрів та інші технологічні інновації обіцяють новаторські досягнення в галузі фінансів, торгівлі та логістики. Ці технології дозволять значно скоротити витрати і спростити операції.
ВЕФ і Bain вважають, що нові технології можуть допомогти закрити поточний дефіцит торгового фінансування в 1,5 трильйона доларів.
Завдяки використанню DLT обсяг міжнародної торгівлі збільшиться приблизно на 30% або 1,1. При цьому 40% або 0,9 трильйона доларів перейдуть зі сфери традиційних фінансів.
ВЕФ також вважає, що нові технології вплинуть і на урядові організації, навіть на такі великі об’єднання, як Європейський союз.
Деякі уряди вже починають робити кроки з адаптації цієї технології. Тим сильніше будуть відставати ті держави, які на даний момент ніяк не намагаються регулювати застосування і використання нових технологій.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас