Голова НБУ оцінив перебіг переговорів з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ оцінив перебіг переговорів з МВФ

Казна та Політика
1125
Голова Національного банку України Яків Смолій позитивно оцінює перебіг переговорів, що ведуться у Києві з 6 вересня з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) про можливості отримання чергового фінансування.
“Переговори з МВФ тривають. Місія завершує свою роботу наступного тижня, і ми очікуємо позитивного рішення про продовження співпраці”, – сказав він журналістам в кулуарах 15-го форуму YES, організованого Фондом Віктора Пінчука в Києві.
Відповідаючи на запитання про аспекти цього співробітництва, Я. Смолій зазначив, що продовження Фондом фінансової підтримки України залишається важливим його елементом.
“Поповнення золотовалютних резервів є запорукою макрофінансової стабільності”, – підкреслив голова Нацбанку.
Як повідомлялося, місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом розпочала роботу в Києві 6 вересня та планує працювати до 19 вересня “для обговорення останніх економічних подій та економічної політики”.
В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила про намір української сторони обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після завершення поточної програми EFF в березні 2019 року. Одним з варіантів є ухвалення після завершення EFF більш короткої програми stand by, яка дала б додаткові гарантії стабільності на період виборів в 2019 році.
За словами О. Маркарової, четвертий успішний перегляд програми розширеного фінансування МВФ і отримання п’ятого траншу в $2 млрд відкриє шлях до залучення фінансування в державний бюджет на пільгових умовах з використанням гарантії Світового банку на $800 млн, а також до отримання макрофінансової допомоги від ЄС на EUR1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас