Казахстан інвестує $8 млрд у розвиток логістичної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан інвестує $8 млрд у розвиток логістичної системи

Світ
386
До 2020 року інвестиції в транспортно-логістичну систему Казахстану складуть понад 8,4 млрд доларів.
Про це повідомив 14 вересня віце-міністр національної економіки країни Асет Іргалієв.
“Ми прагнемо збільшити кількість міжнародних контейнерних перевезень через Казахстан до 2 млн контейнерів до 2020 року і до цього часу року інвестиції в розвиток транспортно-логістичної системи Казахстану складуть понад 8,4 млрд доларів, що надасть додаткового імпульсу торговим потокам нового Шовкового шляху”, – сказав Іргалієв під час Тяньшанського форуму Великого Шовкового шляху.
При цьому неясно, за який часовий період мається на увазі надходження такого обсягу інвестицій.
Іргалієв повідомив, що за 7 місяців поточного року за напрямком Китай – ЄС – Китай транзитом через Казахстан перевезено 143,9 тис. контейнерів, що на 63% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Він нагадав, що в грудні 2014 року казахстанська сторона завершила будівництво свого першого терміналу в порту Ляньюньгань, який спрямований на консолідацію потоків від східного узбережжя Китаю з країн Південно-Східної Азії для забезпечення регулярного руху контейнерних поїздів через Казахстан.
Також завершено будівництво інфраструктури соціально-економічної зони “Хоргос” на кордоні з Китаєм, що, як очікується, приведе до збільшення вантажних перевезень до 4 млн тонн на рік.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас