Нинішня ціна на газ призвела до збитків у понад 4 млрд гривень, - Асоціація газового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішня ціна на газ призвела до збитків у понад 4 млрд гривень, - Асоціація газового ринку

Енергетика
1686
Асоціація газового ринку констатує суму збитків операторів газорозподільних мереж (ГРМ) в понад 4 млрд гривень через збитковий тариф на розподіл газу.
Про це на прес-конференції заявив голова Денис Сенекутов.
“Тариф операторів ГРМ не відповідає економічно обґрунтованому рівню, є хронічно збитковим. Якщо брати в загальних цифрах за 2017 рік і перше півріччя 2018 року, то сума збитків по 22 операторах ГРМ за нашою інформацією склала понад 4 млрд гривень”, – сказав він.
За його словами, збитковий тариф призводить до колосального відтоку кваліфікованих кадрів, загрожує безпеці і надійності газопостачання, збільшує аварійність.
Сенекутов додав, що сума заборгованості операторів ГРМ перед “Укртрансгазом” за балансування газу становить не більше 6 млрд гривень.
При цьому голова правління газорозподільної компанії “Івано-Франківськгаз” Віталій Шульга заявив, що чинний тариф перекриває витрати підприємства на 70%, а 30% коштів підприємству не вистачає на різні виробничі потреби.
“Якщо тариф не буде переглянутий найближчим часом, сума за підсумками року складе приблизно 159 млн гривень. Торік 2017 році підприємство отримало збиток у розмірі 28 млн гривень. Основною причиною збитків в 2017 році стала невідповідність закладеної ціни на виробничо-технічні витрати в тариф до чинної ціни на сьогоднішній день на ВТВ”, – сказав Шульга.
Шульга додав, що практично 90% структури тарифу підприємства займають дві складові вартості газу на ВТВ (42%), а також сума на оплату праці (44%).
З 159 млн гривень прогнозних збитків – 80% складова виробничо-технологічних витрат.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас