Єврокомісія планує посилити міжнародну роль євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія планує посилити міжнародну роль євро

Валюта
293
Серед завдань, які Єврокомісія має намір вирішувати до закінчення свого мандата в 2019 році, її голова Жан-Клод Юнкер назвав “подальший розвиток міжнародної ролі євро”.
Про це він сказав, виступаючи з доповіддю про стан Євросоюзу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.
“Після всього 20 років існування і всупереч занепадницьким голосам, які супроводжували нас на цьому шляху, у євро вже багате минуле. Євро стало другою найбільш використовуваної валютою в світі. 60 країн тим чи іншим чином прив’язують свою валюту до євро”, – зазначив він.
“Але ми повинні зробити ще більше, щоб дозволити нашій єдиній валюті повністю грати свою роль на міжнародній сцені”, – закликав глава Єврокомісії.
За його словами, нещодавні події висвітили необхідність поглиблення валютно-економічного союзу ЄС. Численні пропозиції Єврокомісії, повідомив Юнкер, чекають затвердження Європарламентом і Радою ЄС.
“Але ми можемо і повинні йти ще далі. Абсурдно, що Європа оплачує 80% свого імпорту енергії, – а це становить 300 млрд євро на рік – в американських доларах, тоді як тільки 2% нашого енергетичного імпорту надходить до нас з США”, – обурився голова Єврокомісії.
“Абсурдно, що європейські компанії купують європейські літаки в доларах, а не в євро. Це причина, по якій комісія представить до кінця поточного року ініціативи щодо посилення міжнародної ролі євро. Євро має стати активним інструментом нового європейського суверенітету”, – оголосив він.
Відзначається, що першочергове завдання глава ЄК бачить в продовженні зміцнення валютно-економічного союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас