США вперше за 45 років стали лідером з нафтовидобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вперше за 45 років стали лідером з нафтовидобутку

Енергетика
599
США стали світовим лідером з видобутку нафти вперше за 45 років.
Про це повідомляє Адміністрація США з енергетичної інформації.
“Цього року США, ймовірно, обійшли Росію і Саудівську Аравію, ставши найбільшим виробником сирої нафти в світі”, – йдеться в повідомленні.
При цьому в США зазначили, що ці висновки ґрунтуються на попередніх підрахунках.
“Вперше за більш ніж два десятиліття в лютому видобуток сирої нафти в США перевищив її виробництво в Саудівській Аравії. У червні і серпні США обійшли РФ з видобутку сирої нафти вперше з лютого 1999 року”, – йдеться в документі.
Експерти Адміністрації з питань енергетичної інформації прогнозують, що США будуть видобувати більше нафти, ніж Саудівська Аравія і Росія, протягом цього і наступного років.
“Здешевлення нафти в середині 2014-го призвело до того, що американські виробники обмежили свої витрати і тимчасово зменшили видобуток нафти. Однак, після зростання цін на початку 2016-го, інвестиції та виробництво почали рости. При цьому РФ і Саудівська Аравія зберегли відносно стабільний рівень зростання видобутку нафти протягом останніх років”, – підсумували вони.
США були лідером світового видобутку нафти протягом більшої частини ХХ століття і до 1973 року, після чого поступилися спочатку СРСР, а потім і Саудівській Аравії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас