Саудівська SALIC купує український агрохолдинг "Мрія" – Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська SALIC купує український агрохолдинг "Мрія" – Порошенко

Фондовий ринок
2544
The Saudi Agricultural&Livestock Investment Co. (SALIC), яка спеціалізується на інвестиціях в сільгоспвиробництво, купує український агрохолдинг “Мрія”.
Відповідну угоду анонсував Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Саудівської Аравії в Києві в середу.
“Я хотів би окремо наголосити, що рішення SALIC придбати агрохолдинг “Мрія” є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі, а також ставлення інвесторів до нашої держави”, – сказав Президент.

Довідка Finance.ua

  • “Мрія” — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований у 1992 році Іваном Гутою. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, ріпак, ячмінь, горох, гречку і сорго.
  • У серпні 2014 року “Мрія” повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн у рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас