Детінізація зарплат: в Україні на 4% збільшилася кількість платників ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Детінізація зарплат: в Україні на 4% збільшилася кількість платників ЄСВ

Казна та Політика
443
З початку року в Україні зросла кількість платників ЄСВ та застрахованих осіб, також збільшилися надходження ЄСВ.
Про це повідомили в Державній фіскальній службі.
“Станом на 1 січня 2018 року кількість платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) склала 4 млн 185,8 тис., при цьому станом на 1 серпня 2018 року їх кількість зросла на 144,6 тис. (3 5% – ред.) – до 4 млн 330,4 тис.”, – розповіли в ДФС.
Зросла також на 76,7 тис. і кількість застрахованих осіб: з 10,6 млн станом на 1 січня до 10,7 млн станом на 1 серпня.
За результатами 8 місяців фіскали забезпечили надходження єдиного внеску в сумі 145,1 млрд грн, що на 31,1 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Як зазначили в фіскальній службі, в рамках виконання доручення прем’єр-міністра щодо посилення контролю та вжиття заходів щодо запобігання ухиленню від сплати ЄСВ в Пенсійний фонд, ДФС посилила заходи щодо детінізації заробітних плат.
Особлива увага приділяється платникам, які задіяні у схемах мінімізації та ухилення від сплати податків, зборів та єдиного внеску, утримують податки, але ці кошти до бюджету не перераховують.
В результаті перевірок підприємців, які нелегально виплачували зарплати, за 7 місяців цього року донараховано до сплати 607 млн ​​грн податку на доходи фізичних осіб, 167 млн грн ЄСВ і 26 млн грн військового збору.
В органи Держпраці податківці передали інформацію про 670 роботодавців-порушників.
Також проводяться роз’яснювальні роботи з роботодавцями щодо збільшення фонду оплати праці, в результаті чого підвищили виплати 29,2 тис. платників. Ще 10,4 тис. підприємств підвищили зарплати після слухань на засіданнях комісій та робочих груп при органах виконавчої влади.
Всього за 7 місяців року виявлено 4,2 тис. осіб, які працювали без оформлення трудових відносин з роботодавцями. За результатами таких перевірок роботодавці додатково уклали майже 24,6 тис. трудових договорів з найманими працівниками.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💰

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас