Підраховано вартість проїзду платними дорогами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано вартість проїзду платними дорогами України

Особисті фінанси
1844
Першу платну дорогу хочуть почати будувати в 2019 році (траса Львів-Краковець). Але автолюбителів хвилює не тільки кількість платних доріг, але і, в першу чергу, скільки потрібно буде платити грошей за проїзд ними.
Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян вже озвучив орієнтовні цифри, і вони мало кого з українських автолюбителів потішили. Як приклад він навів вартість проїзду на автобанах Європи і Китаю – 50-70 євроцентів і 20 євроцентів відповідно.
Якщо навіть порахувати за найбільш мінімальним тарифом, то тоді вартість проїзду на автомобілі в один бік по трасі «Київ-Біла Церква», яку планується побудувати, складе близько 400 грн.
Переважна більшість водіїв висловилися за ціну в 10-100 грн.
Експерти, виходячи з приблизної вартості траси «Київ-Біла Церква», підрахували, що проїзд автомобіля нею в один бік повинен коштувати близько 62 грн. У цьому випадку будівництво траси окупиться через 10 років.
Володимир Омелян заявив, що чітко сказати про цифри можна буде тільки після того, як закінчиться тендерна документація першої платної дороги Львів-Краковець.
Якщо вартість платних доріг буде надто високою, то це негативно позначиться на пасажирських і вантажних перевезеннях ними.
За матеріалами:
ЗІК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас