В Укравтодорі розповіли, як будуть зважувати вантажні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі розповіли, як будуть зважувати вантажні автомобілі

Технології&Авто
817
Державне підприємство “Укравтодор” планує зважувати вантажні автомобілі під час їх руху та штрафувати у випадку перевантаження.
Про це повідомив голова підприємства Славомір Новак.
За його словами, на сьогодні підприємство оголосило тендер на закупівлю шести воріт автоматичної системи контролю вантажних автомобілів у русі.
“Ця система гарно працює в Польщі, інших країнах Євросоюзу, і я хочу щоб за два-три роки вона повністю запрацювала в Україні. Ми робимо зараз тільки пілотний проект за кошти міжнародних фінансових організацій. Будуємо шість таких пунктів на в’їздах в Київ”, – зазначив Новак.
Він пояснив, що ця система фіксує вагу вантажівки у русі. У разі перевищення допустимої ваги вантажівкою система фотографує її та надсилає сповіщення поліцейським та органам транспортної безпеки. Автоматично до водія застосовується штраф.
Новак зазначає, що саме перевантаження транспорту є головним чинником руйнування доріг в Україні.
“Немає в світі такої технології, яка може витримувати 50, 60, 80, або, як мені останнім часом повідомили, рекорд в Україні – вантажівка вагою 120 тонн. Так не може бути. Не зима найбільше руйнує наші дороги, яка є найбільшим ворогом європейських доріг, а водії вантажівок, які перевантажують свій автомобіль”, – заявив керівник “Укравтодору”.
За словами Новака, дві такі системи планують побудувати вже цього року, ще чотири – у 2019. Але для того, щоб фотографувати вантажівки, які порушують вагові норми, потрібно внести зміни до законодаства.
“Потрібен закон про фотофіксації, який необхідний не лише для контролю вантажівок, але також для контролю швидкості та порушень правил дорожнього руху”, – зауважив Новак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас