SEC звинуватила в організації шахрайських схем відомого інвестора Філіпа Фроста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC звинуватила в організації шахрайських схем відомого інвестора Філіпа Фроста

Фондовий ринок
450
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США звинуватила десять осіб, включаючи мільярдера і відомого інвестора в медичний сектор Філіпа Фроста, в участі у високоприбуткових схемах шахрайства з цінними паперами, що діяли кілька років.
83-річний Ф. Фрост протягом чотирьох років, аж до кінця 2014 року, обіймав посаду голови ради директорів Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Він також очолював компанію Ivax Corporation до 2006 року, коли вона була придбана Teva.
У Майамі на честь мільярдера і його дружини названо музей науки Філіпа і Патрісії Фрост. У позові SEC відзначається той факт, що Ф. Фрост “має репутацію успішного інвестора в біотехнологічний сектор”.
Фармацевтична компанія Opko Health Inc., заснована і керована Ф. Фростом, також згадана в позові SEC поряд з ще 9 компаніями.
SEC стверджує, що Ф. Фрост, Opko Health та інші учасники шахрайських схем заробили понад $27 млн в період з 2013 по 2018 рік за рахунок торговельних операцій з акціями, заснованих на публікації недостовірної інформації, та різних видів маніпулювання.
В результаті дії цих схем приватні інвестори ставали власниками практично непотрібних акцій”, зазначається в позові SEC.
Крім операцій з акціями, мільярдер причетний і до інших шахрайських схем, стверджує регулятор.
Так, у 2010 році Ф. Фрост та інші відповідачі запропонували приватній біотехнологічній компанії вивести її на відкритий ринок, щоб залучити кошти для фінансування досліджень у сфері технології, яку фірма планувала використовувати в фармацевтиці. Вони об’єднали цю компанію з фірмою-одноденкою і взяли під контроль, проте відмовилися від обіцяних інвестицій у дослідження, що призвело до ліквідації її проекту.
Ця компанія – BioZone Pharmaceuticals – тепер є підрозділом Cocrystal Pharma Inc., стверджують в SEC.
У позові регулятора згадується ще низка шахрайських схем, використаних Ф. Фростом і іншими відповідачами, з приватними медичними і фармацевтичними компаніями.
Регулятор вимагає, щоб всі відповідачі відшкодували отримані нечесним шляхом прибутки з відсотками, а також заплатили штрафи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас