Австралія по-новому регулюватиме криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія по-новому регулюватиме криптовалюти

Фінтех і Картки
268
Вищий австралійський фінансовий регулятор вказав, що він буде застосовувати новий підхід при регулюванні обміну криптовалют, а також посилить контроль за початковими пропозиціями монет (ICO).
У своєму корпоративному плані на 2018-2022 роки, випущеному в п’ятницю, Австралійська комісія з цінних паперів і інвестицій (ASIC) виклала свої напрямки діяльності на цей період. У верхній частині цього списку знаходиться «моніторинг загроз шкоди від нових продуктів, таких як ICO і криптовалюти».
Далі, на 2018 і 2019 роки ASIC планує розробку нової структури, яка буде застосовувати «принципи регулювання постачальників ринкової інфраструктури для криптобірж» і буде втручатися в ситуації, коли виникає «погана поведінка і потенційна шкода для споживачів та інвесторів».
Згідно з веб-сайтом ASIC, поточні принципи регулювання ринкової інфраструктури включають схему ліцензування, за допомогою якої агентство прагне контролювати операторів фінансового ринку, розрахункові об’єкти, похідні торгові операції і учасників ринку.
Запланована структура слідує за «міждисциплінарними зусиллями, які ASIC робить для впровадження наглядових підходів, таких як диспетчеризація персоналу на місцях у фінансових установах, пов’язаних з новими технологіями, включаючи криптовалюту», — вказує ASIC.
Зараз криптобиржі в Австралії повинні відповідати стандартам реєстрації клієнтів (KYC) та протидії відмиванню грошей (AML), що застосовуються агентством фінансової розвідки Austrac.
Хоча ASIC не опублікувало якихось відповідних правил для криптобірж, але минулого року регулятор видав рекомендації для підприємств, які бажають провести ICO.
Новий план регулятора представляється своєчасним, оскільки в країні вже є одна компанія, акції якої торгуються на біржі, що прагне залучити капітал через продаж токенів для фінансування запуску криптовалютної біржі. IT-компанія під назвою Byte Power Group вже почала продавати свої фірмові жетони приватним інвесторам в Австралії і Сінгапурі, щоб зібрати 15 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас