"Нас закинули в боргову яму": Гройсман розповів, чим загрожує невиконання вимог МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нас закинули в боргову яму": Гройсман розповів, чим загрожує невиконання вимог МВФ

Казна та Політика
6813
Економіка зростає, однак Україна має борг, який сама не може виплатити, тому треба виходити на зовнішні ринки та співробітничати з МВФ. Невиконання умов Міжнародного валютного фонду поставить Україну на межу дефолту.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки”, – зазначив прем’єр. Гройсман запевнив, що він “перший за те, щоб зменшувати ціни на ресурси”. “Але невиконання вимог поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий прем’єр, я антикризовий. Я зроблю все, щоб захистити людей, знизити інфляцію і забезпечити зростання реальних доходів”, – підкреслив він.
Прем’єр сказав, що раніше меморандум з кредиторами підписували і не виконували обіцяне – це підірвало довіру до України. “Я повинен вирішувати це питання. Місія МВФ приїхала. Ми працюємо, у нас конструктивні відносини. За два тижні повідомимо про результати переговорів”, – заявив Гройсман.

Довідка Finance.ua

  • Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд дол., з яких Україна отримала 8,7 млрд дол. у зв’язку з повільним впровадженням узгоджених реформ, закінчується навесні 2019 року.
  • Місія МВФ приїхала з візитом у Київ 6 вересня. За підсумками візиту буде ухвалене рішення про виділення траншу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас