Експерти назвали плюси реєстру одержувачів субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали плюси реєстру одержувачів субсидій

Казна та Політика
759
З 1 липня в країні почав працювати реєстр отримувачів субсидій. Міністр соцполітики Андрій Рева розповідав, що реєстр дозволив виявити більше 20 тис. українців, які отримували подвійну субсидію і були зареєстровані відразу в двох регіонах країни, пише Сегодня.
Експерти також впевнені, що, незважаючи на перебої в запуску, це відмінна практика, яка дозволить скоротити кількість людей, які незаконно отримують субсидії.
“Одні і ті ж люди отримували субсидії в двох різних місцях, і таких виявилося десятки тисяч, хоча я думаю, що їх значно більше. Уявіть собі, що є люди, які мають доходи більше, ніж ті, які дозволяють право на субсидію. Я завжди наводжу в приклад авто. Люди, у яких євробляхи, – у них же за фактом немає цих авто. І таких людей, за різними оцінками, 500 тис. Формально, вони не є власниками і нічого не купували, тобто формально вони можуть прийти і отримати субсидію. І я абсолютно впевнений, що переважна більшість так і робить. Тому що якщо людина намагається обдурити державу, не сплачуючи податки при завезенні авто, то чому б не обдурити державу і ще отримати кошти по субсидіях?”, – заявив економічний експерт Борис Кушнірук.
Економіст також додає, що щомісячні витрати на авто складають в середньому близько 120 доларів, і це, якщо вважати по мінімуму – заправка, заміна масла і т.д., а не серйозні поломки і ремонт. На його думку, власники тих же євроблях обкрадають державу і не повинні отримувати субсидії, але для цього потрібно, щоб соціальні служби нарешті почали перевіряти, чи дійсно людина має право отримувати субсидію.
“Виходить, якщо люди можуть дозволити собі такі витрати, чому вони не можуть платити гроші за комунальні послуги в повному обсязі? У нас часто отримують субсидії ті, хто не повинен. І це суттєва проблема, тому що ми обділяємо тих, хто більше потребує цих виплат. Сам факт скорочення тих, хто отримує субсидію – це нормальний процес. І я переконаний, що він ще не завершений”, – додав Кушнірук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас