Індія планує випустити власну цифрову валюту, щоб не друкувати гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія планує випустити власну цифрову валюту, щоб не друкувати гроші

Фінтех і Картки
414
У 2017 році Індія витратила $88 млн на друк банкнот. Витрачати такі суми і далі країна не хоче, тому Резервний банк Індії приступив до розробки плану з впровадження цифрових грошей.
Подібні розмови ходять в місцевому уряді вже давно. Після демонетизації, проведеної в 2016 році, країна витратила великі гроші на дизайн і друк нових грошей. Це призвело до зростання обговорення про перехід на цифрові гроші.
Зараз для оцінки перспектив такого переходу ЦБ Індії ініціював створення міжвідомчої комісії. Її члени повинні висловити свою експертну думку про такий перехід і надати висновок, пише The Next Web.
Раніше в країні ходили чутки про появу власної криптовалюти. Рік тому навіть називали її ім’я – Laxmi, але до реалізації не дійшло. Тепер уже в самій Індії мало хто пам’ятає про неї. Та й ідея про створення криптовалюти йде врозріз з позицією Банку, який в своєму щорічному звіті виступив з їх критикою. Були перераховані традиційні звинувачення: криптовалюти – бульбашка, вони нестабільні і не забезпечені.
Разом з цим комісія з представників Міністерства фінансів і Резервного банку Індії дійшла висновку, що повністю забороняти торгівлю криптовалютами не варто. Чиновники готові сприймати їх як товар, але пообіцяли ні в якому разі не допустити використання токенів як засіб платежу.
Ідея ж про державні цифрові гроші не суперечить критичній позиції. Це не буде криптовалюта в її стандартному розумінні. Цифрові монети повинні просто замінити фізичні, без додавання якогось невластивого грошам функціоналу.
В країні реалізується і інший великий проект, який побічно пов’язаний з криптовалютами, тому що використовує ту ж технологію. У штаті Андхра-Прадеш готується будівництво розумного міста, яке стане центром сучасних технологій. Для нього довелося викуповувати землю у місцевих жителів або обмінювати на щось інше. Так ось всі реєстраційні дії проводяться за допомогою технології розподіленого реєстру. Правда, жителі звітують, що з бюрократією та корупцією це не допомогло впоратися.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас