Укртрансгаз заявляє, що його рахунки заблоковані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртрансгаз заявляє, що його рахунки заблоковані

Фондовий ринок
291
Рахунки АТ «Укртрансгаз» та його філії ВРТП «Укргазенергосервіс» заблоковано Державною виконавчою службою на виконання рішення у справі за позовом ТОВ «Турботрейд».
Про це повідомили у прес-службі компанії.
“Наразі Державна виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки АТ «Укртрансгаз» та її філії ВРТП «Укргазенергосервіс» на виконання рішення №911/1407/15 у справі за позовом ТОВ «Турботрейд». Ці рахунки використовувалися для обслуговування захищених статей – виплата заробітної плати працівникам підприємства та отримання коштів для забезпечення Рамкової угоди між Україною та МБРР щодо грантів технічної допомоги”, – йдеться у повідомленні.
У компанії блокування рахунків, а отже, й роботи підприємства розцінюють як новий виток у справах про фіктивні поставки обладнання групою компаній, діяльність яких пов`язують з олігархічним кланом (більше відомим як «сім`я» Януковича).
“Дана ситуація є черговим епізодом комплексу позовів і відкритих кримінальних проваджень у боротьбі Укртрансгазу зі спробами недобросовісних постачальників стягнути грошові кошти за начебто поставлене обладнання для ремонту об`єктів ГТС України в 2011-2013 роках. Мова йде про позови пов`язаних компаній ТОВ «Турболінкс», ТОВ «Турботрейд» та ТОВ «Промінвеставтоматика»”, – наголошується у повідомленні.
У компанії заявляють, що попередні незаконні спроби арештів рахунків Укртрансгазу були безуспішними завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури, співробітники якої надали вичерпні доводи під час судових засідань у цих справах.
Зокрема, в аналогічній судовій справі №911/5357/14 Верховний Суд України зайняв остаточну позицію щодо спірних взаємовідносин між АТ «Укртрансгаз» та ТОВ «Турболінкс».
“За результатами оцінки судом відповіді Державної фіскальної служби України від 27.04.2015 №577 судом встановлено, що митне оформлення товарів виробництва MJB Intenational LTS за період з 01.01.2009 по 31.12.2014 не здійснювалось. За таких умов, обгрунтованим є висновок апеляційного суду про те, що позивач документально не довів поставку покупцю товару, який пройшов митне очищення», та постановив касаційну скаргу ТОВ «Турболінкс» залишити без задоволення”, – цитує прес-служба ухвалу суду.
АТ «Укртрансгаз» публічно звертається до керівництва Міністерства юстиції, Кабінету міністрів України, Генеральної прокуратури України та Адміністрації Президента України з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити незаконного арешту рахунків та блокування роботи державного підприємства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас