У США розробили додаток для iPhone, який вимірює тиск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розробили додаток для iPhone, який вимірює тиск

Технології&Авто
709
Вчені з Університету штату Мічиган створили додаток для смартфона iPhone X, який вимірює тиск крові без традиційної манжети. Для його роботи достатньо прикласти палець до камери й до екрана.
Про це повідомляє журнал Nature.
Людині потрібно помістити палець на екран смартфона, обладнаний датчиком зусилля натискання, після чого додаток порівняє отримані дані і визначить тиск.
“Ми розробили додаток на iPhone X для вимірювання артеріального тиску за допомогою “осцилометричного методу тиску пальців”. Додаток вимірює результуючі коливання обсягу змінної амплітуди через камеру і вираховує тиск через масив тензодатчиків під екраном”, – розповів один з розробників, Ананд Чандрасехар.
Ідея полягає в тому, щоб користувач міг служити в якості виконавчого механізму (тобто замість манжети), натискаючи кінчиком пальця на телефон, щоб постійно збільшувати зовнішній тиск артерії, в той час як телефон служить в якості датчика (а не манжети) для вимірювання результуючих коливань і докладеного тиску.
Далі користувач повинен поступово збільшувати тиск на екран, але не занадто різко. Після вимірювання додаток поєднує дані коливань об’єму пальця, отримані за допомогою камери, і тиску пальця, отримані від датчика зусилля в екрані, обробляє їх і виводить на екран величини діастолічного і систолічного тиску, а також частоту серцевих скорочень.
Розробники порівняли точність додатку з точністю закріпленого на пальці тонометра, схваленого управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США. Результати показали, що точність обох приладів можна порівняти.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас