Узбекистан розвиватиме блокчейн. Влада легалізувала криптобіржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан розвиватиме блокчейн. Влада легалізувала криптобіржі

Фінтех і Картки
135
Уряд Узбекистану легалізував криптовалютні біржі і організував фонд для розвитку блокчейна в країні, згідно з постановами президента країни Шавката Мірзієєва.
Тепер іноземні компанії зможуть відкривати на території республіки торгові майданчики, а дохід від операцій з цифровими грошима не буде оподатковуватися.
Головні вимоги для роботи криптовалютних бірж — статутний фонд не менше ніж тридцять тисяч мінімальних розмірів оплати праці (МРОП), сервери торгового майданчика повинні перебувати на території Узбекистану.
Також компанії повинні зберігати інформацію про операції протягом п’яти років і дотримуватися заходів з боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та ринковими маніпуляціями.
Діяльність бірж не буде підпадати під законодавство про цінні папери. Правила валютного регулювання не поширюються на купівлю та продаж цифрових грошей. Нові правила мають бути введені в найближчий місяць.
Крім цього, уряд Узбекистану організував Фонд підтримки розвитку цифрової економіки «Цифрова довіра». Він буде підтримувати молодіжні блокчейн-стартапи, залучати кошти інвесторів і займатися відкриттям криптовалютних платформ.
Одним із завдань фонду стане впровадження блокчейна в різні галузі, сфери охорони здоров’я, освіти і культури. На початку жовтня організація повинна буде надати «дорожню карту» розвитку цифрової економіки в країні.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас