Американський мільярдер помер у віці 92 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський мільярдер помер у віці 92 років

Світ
2761
Американський мільярдер Річард Девос, який створив компанію прямих продажів Amway разом з однокласником Джеєм ван Анделом, помер у віці 92 років у своєму будинку в штаті Мічиган в результаті ускладнень після інфекційного захворювання.
Про його смерть повідомила баскетбольна команда “Орландо Меджик”, що належить родині Девос.
Р.Девос і Дж.ван Андел заснували Amway Corp. (скорочення від “Американський спосіб життя”) в 1959 році і за кілька десятиліть перетворили її на одну з найбільших компаній прямих продажів у світі з річним виторгом близько $8,8 млрд. Спочатку вони продавали рідкі миючі засоби, потім переключилися на вітаміни, засоби особистої гігієни та інші товари для дому.
Зараз мережа дистриб’юторів Amway в понад 100 країнах налічує близько 3 млн осіб, які продають 450 найменувань продукції.
У 1979 році після тривалого розгляду регулятори США встановили, що Amway не є незаконною фінансовою пірамідою, але звинуватили компанію в ціновій змові і завищенні прибутку.
Майбутній мільярдер народився в 1926 році в родині нащадків голландських іммігрантів. Його батько, електрик за фахом, втратив роботу під час Великої депресії, і в домі часто бракувало грошей. Під час Другої світової війни Р.Девос служив в американських ВПС разом з Дж.ван Анделом. Повернувшись додому після закінчення війни, вони зробили кілька спроб створити власний бізнес і навіть відкривали льотну школу, хоча жоден з них не був пілотом.
У 1991 році Р.Девос купив баскетбольну команду “Орландо Меджик” за $85 млн. Першим же придбанням “Орландо Меджик” після переходу до нового власника став Шакіл О’Ніл.
Р.Девос пішов на пенсію в 1993 році. З 1970 року він разом з дружиною заснував і підтримував благодійний фонд, який просував “традиційні американські цінності”.
Колись засновник Amway входив до десятки найбагатших американців. Зараз Forbes оцінює статки Р.Девоса і його сім’ї в $5,5 млрд, що не дає їм місця навіть у першій сотні. Міністр освіти Бетсі Девос – дружина одного з синів Р.Девоса.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас