Власників "єврономерів" не влаштовують нові ставки розмитнення — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власників "єврономерів" не влаштовують нові ставки розмитнення — Мінфін

Казна та Політика
4568
Прийнятий Верховною Радою у першому читанні варіант законопроекту про зниження вартості розмитнення автомобілей на європейських номерах не в повній мірі задовольняє власників “євроблях”.
Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.
“В цілому Кабмін і Мінфін підтримали цей законопроект, але до нього є певні зауваження. Їх потрібно врахувати при його прийнятті у другому читанні. Прийняття в першому читанні її (Ніни Южаніної – Редю) законопроекту до певної міри, зняло напругу. Тепер нам є куди рухатись”, – сказав він.
Верланов уточнив, які питання потребують доопрацювання.
“По-перше, для нас принципово вирішити питання охорони довкілля, який стандарт ми беремо — Євро-3, Євро-4 чи Євро-5. Євро-5 не підходить. Фактично — це семирічні автомобілі. Ми маємо відкотитися до певного стандарту, як мінімум, Євро-4. Але дискусія йде і про Євро-3”, – розповів заступник міністра фінансів.
“По-друге, ставка. Ми маємо вийти на певний компромісний варіант з комітетом та вже сформованою ініціативною групою “Євросила”. Потрібно знайти таке рішення, щоб ці автомобілі були все ж таки розмитнені і введені в легальний обіг”, – заявив заступник Маркарової.
Чиновник анонсував продовження переговорів між зацікавленими сторонами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас