НБУ хоче дозволити виплачувати зарплату готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче дозволити виплачувати зарплату готівкою

Казна та Політика
4396
Національний банк пропонує врегулювати низку питань щодо ведення касових операцій в Україні. Серед іншого пропонується виключити виплати, пов’язані з оплатою праці, з норми про граничну суму розрахунків між компаніями і громадянами в 50 тисяч гривень.
Передає прес-служба НБУ.
“Національний банк розробив і пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління НБУ “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні”, – йдеться в повідомленні.
Документ уточнює норму щодо випадків незастосування граничних сум розрахунків готівкою. Зокрема Нацбанк пропонує визначити, що гранична сума готівкових розрахунків між суб’єктами господарювання і фізичними особами в розмірі 50 тисяч гривень, не поширюється на виплати, пов’язані з оплатою праці.
Відповідне уточнення пов’язане з дотриманням вимог законодавства про працю.
Змінами передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів установ/підприємств, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, шляхом подачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до контролюючого органу по дротових або бездротових каналах в автоматичному режимі в день надходження готівки.
Також небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов’язань по виплаті сум переказів на першу вимогу отримувача.
Йдеться про ті небанківські фінустанови, які отримали ліцензію на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків, і, крім операцій з прийому готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💰

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас