США ввели ще одні санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ввели ще одні санкції проти Росії

Світ
2735
Палата представників Конгресу США одноголосно прийняла законопроект, що дозволяє вводити санкції проти осіб, іноземних держав або організацій за кіберзлочини проти США. Відповідний документ оприлюднений на сайті Конгресу.
Санкції за кібератаки не такі й нові: вони вже прописані в попередньому законі про нерозповсюдження хімічної зброї, який Конгрес повинен схвалити в кінці листопада.
Зазначених заходів було вжито для захисту майбутніх виборів у країні, щоб убезпечити важливі об’єкти інфраструктури від “спонсорованої іноземними державами зловмисної кібератаки”. Конгресмени згадали здійснені Росією руйнівні атаки NotPetya і WannaCry, які завдати шкоди на мільярди доларів в Україні, Європі, Америці та Азії.
За президентом Дональдом Трампом закріплюється право скасування накладених санкцій в кожному окремому випадку на термін не більше року. Президент повинен буде визначати особи або організації, які є «суб’єктами, які становлять серйозну кіберзагрозу». Повністю відмовитися від санкцій він зможе тільки в разі підтвердження важливості такого рішення для економіки або національних інтересів США.
Раніше Конгрес США виділив штатам $380 млн, з них близько $134,2 млн буде витрачено на поліпшення кібербезпеки виборів протягом п’яти років, а $102,6 млн піде на закупівлю обладнання для голосування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас