У Південній Кореї будуть розробляти розумне місто на базі 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї будуть розробляти розумне місто на базі 5G

Світ
224
Дослідники і стартапи з Південної Кореї починають реалізацію проекту створення під Сеулом розумного міста — дослідного майданчика для тестування нових міських технологій на базі стандарту мобільного зв’язку п’ятого покоління.
П’яте покоління мобільного зв’язку, який запустять на початку 2019 року, забезпечить більш високу пропускну здатність у порівнянні з технологіями 4G, істотно збільшить швидкість інтернету і зменшить витрату енергії батарей смартфонів і переносних пристроїв. І головне, 5G дозволить вивести інтернет речей на новий щабель розвитку, назавжди змінивши життя в міському середовищі, пише Bloomberg Businessweek.
Але яким чином здійснити це на практиці? Південнокорейські вчені з’ясовують це в Pangyo Zero City — лабораторії під відкритим небом неподалік від Сеула. Проект вартістю $720 млн, в який вклалися уряд Республіки Корея і державна житлова компанія, демонструє найбільш принципові моменти прийдешніх змін.
Всі дороги обладнають камерами спостереження і лазерними датчиками, щоб відстежувати місцезнаходження пішоходів і моніторити дорожню ситуацію. Всі ці дані будуть надходити в центр обробки інформації, а звідти — в безпілотні автомобілі.
Таким чином вдасться уникнути аварій. А щоб позбутися взаторів, центральний комп’ютер буде розробляти спеціальний маршрут для кожного робомобіля і передавати його по мережі на бортові системи безпілотних авто.
Перший безпілотний автобус, підключений до експериментальної мережі 5G, виїде на вулиці Pangyo Zero City вже у вересні.
Він забезпечить інформацією стартапи і дослідників, щоб вони розробили схему впровадження системи комунікації на основі 5G в свої майбутні робомобіли.
Завдяки високій якості і швидкості зв’язку 5G, відпаде необхідність в прокладанні оптоволоконних кабелів. Тому не доведеться рити землю, щоб провести людям високошвидкісний інтернет.
«Чим менше кабелів буде розташовано під землею, тим більше там буде місця для різних будівель. Наприклад, торгових центрів», — пояснив дослідник з компанії KT Corp (найбільшого провайдера інтегрованих дротових і бездротових телекомунікаційних послуг Південної Кореї) Юн Дже Хо.
Майже безмежна пропускна здатність нового мобільного зв’язку змусить забути про зображення, що «підвисає» під час відеодзвінків, або про раптовий розрив з’єднання.
Це дозволить лікарям проводити огляди своїх пацієнтів, не виїжджаючи до них додому. А в деяких випадках вони навіть зможуть проводити хірургічні операції, діючи на відстані сотень кілометрів за допомогою роботизованого скальпеля.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас