У парламенті Швеції хочуть зупинити "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті Швеції хочуть зупинити "Північний потік-2"

Енергетика
716
Всі парламентські партії Швеції хочуть зупинити спірний російський проект газопроводу “Північний потік-2”, який планується побудувати на дні Балтійського моря.
Про це повідомляє Sveriges Radio.
“Північний потік-2” – це погана пропозиція, як з точки зору енергетичної політики, так і з точки зору політики в галузі навколишнього середовища і безпеки… Для зупинки цього проекту будуть використані всі наявні інструменти”, – заявила представник шведської партії Moderaterna Карін Енстрьом.
На думку членів шведського парламенту, є кілька причин протистояти новому проекту газопроводу. ЄС хоче збільшити частку екологічно чистої відновлюваної енергії. Залежність від викопного газу веде в протилежному напрямку.
Крім того, мова йде про політику безпеки. Шведські партії не хочуть бачити збільшення російської діяльності так близько до шведського узбережжя.
“Росія не дотримується міжнародного права. Ми бачили це в Грузії, бачили в Україні і на півострові Крим. Тому важливо знайти інші способи.., а не залежати від Росії”, – зазначив євродепутат від шведської партії християнських демократів Ларс Адактуссон.
На даний момент, як зазначається, Європейській комісії запропонували зміни до законодавства щодо газопроводів з метою зупинити “Північний потік-2”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас