Майнінг визнано іранською владою як промисловість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг визнано іранською владою як промисловість

Фінтех і Картки
120
Секретар Вищої ради кіберпростору Ірану повідомив, що різні міністерства уряду країни прийняли майнінг криптовалюти як галузь.
Секретар Ради кіберпростору Аболсасан Фіроозабаді підкреслив, що майнінг криптовалюти, такої як біткойн (BTC), був схвалений великими державними органами як галузь. Однак офіційне законодавство, що створює правову основу для галузі, ще не введено в країні.
Пан Фіроозабаді сказав, що майнінг був визнаний промисловістю основними органами Ірану, включаючи Міністерство інформаційних і комунікаційних технологій, Центральний банк, Міністерство промисловості і торгівлі, Міністерство енергетики, а також Міністерство економіки і фінансів.
Фіроозабаіи заявив, що іранський національний кібер-центр розробляє платформу для регулювання криптовалютного майнінгу. Чиновник також додав, що уряд також розглядає можливість запуску національної криптовалюти, щоб створити фінансовий інструмент для співпраці з іранськими діловими партнерами на тлі економічного тиску з боку США.
Як повідомляється, секретар заявив, що відповідні органи в кінці вересня представлять нормативну базу для стартапів і фірм, пов’язаних з криптовалютою і блокчейном.
У кінці серпня Національний центр кіберпростору Ірану показав, що проект державного криптовалютного законопроекту вже готовий, слідуючи вказівкам президента Ірану Хасана Рухані, який доручив створити раніше.
Водночас заступник директора, відповідальний за розробку правил для Вищої ради кіберпростору Ірану, стверджував, що в уряді активно обговорюється ідея запуску національної криптовалюти.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас