У Мельбурні побудують підземну залізницю за $36 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мельбурні побудують підземну залізницю за $36 млрд

Світ
385
Австралійський штат Вікторія оголосив про плани будівництва підземної залізниці протяжністю 90 кілометрів, яка окільцює столицю штату Мельбурн і буде пов’язана з чинною приміською залізничною мережею.
За попередніми даними, вартість проекту складе 50 млрд австралійських доларів (приблизно 36 млрд. доларів США).
Всього планується побудувати близько 12 підземних станцій. За прогнозами, до 2051 року цією залізницею поїзди будуть щодня перевозити 400 тис. пасажирів.
“Проект змінить спосіб, як люди рухаються навколо Мельбурна – пов’язуючи наші передмістя з найбільшими робочими центрами, університетами, центрами технічної та додаткової освіти, лікарнями і торговими районами”, – зазначив прем’єр штату Даніель Ендрюс.
Попереднє обґрунтування проекту, а також вибір маршруту залізниці здійснювали департамент Вікторії, консалтингова компанія PricewaterhouseCoopers і урядовий офіс з координації.
Фінансування проекту поки що не забезпечено, йому ще належить пройти обговорення в кабінетах влади і заручитися політичною підтримкою.
У разі переобрання цього листопада уряд обіцяє виділити початкові 300 млн австралійських доларів на технічну підготовку проекту, опрацювання його економічної моделі, громадські консультації.
Все це повинно початися в 2019 році, а будівництво першої стадії – лінії у аеропорт Мельбурн – як очікується, розпочнуть до кінця 2022 року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас