КМДА: суд визнав, що Київ не повинен віддавати "Нафтогазу" борги приватної компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: суд визнав, що Київ не повинен віддавати "Нафтогазу" борги приватної компанії

Фондовий ринок
614
Апеляційний суд 4 вересня на черговому засіданні відхилив скаргу щодо призначення КП “Київтеплоенерго” правонаступником газового боргу ПАТ “Київенерго” перед НАК “Нафтогаз України”.
Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Як зазначається, Апеляційний суд погодився з судом першої інстанції і підтвердив, що комунальне підприємство разом з громадою м. Київ не повинно сплачувати борг приватної акціонерної компанії “Київенерго” на кілька мільярдів гривень, який вона накопичила за роки свого господарювання.
Повідомляється, що КП “Київтеплоенерго” ще не програла жодної судової справи.
Згідно з повідомленням, наступне засідання у справі відбудеться 6 вересня, на суді будуть розглядати чергові апеляційні скарги НАК “Нафтогаз України” та ПАТ “Київенерго” щодо правонаступництва газового боргу.
Крім того, наголошується, що у справі № 910/31608/15 суд встановив, що норма закону, якою ПАТ “Київенерго” та “Нафтогаз” обґрунтовують вимогу про правонаступництво, не відповідає Конституції України, і звернувся з поданням до Верховного суду для внесення подання до Конституційного суду України щодо конституційності норми закону.
Також повідомляється, що “Нафтогаз” відмовляється укласти договори поставки газу з “Київтеплоенерго”, поки останній не візьме на себе зобов’язання сплатити борг попереднього постачальника послуг – ПАТ “Київенерго”.
“Нафтогаз” вимагає, щоб комунальне підприємство сплатило не тільки основний борг, який становить понад 3,3 млрд грн, але й штрафи і пені, які були накопичені “Київенерго” під час своєї комерційної діяльності. А це близько 1,2 млрд грн.
Крім того, наголошується, що комунальне підприємство регулярно звертається до “Нафтогазу” з пропозицією підписати договір на постачання газу на енергооб’єкти комунального підприємства: котельні, завод “Енергія”, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які забезпечують Київ теплом і електричною енергією. Нещодавно КП “Київтеплоенерго” отримало вже шосту відмову від “Нафтогазу” укладати договір на постачання газу.
Відзначається, що поки “Нафтогаз” відмовляється укладати договір з КП “Київтеплоенерго”, близько 200 котелень залишаються без палива, а понад 70% киян без гарячої води. Комунальне підприємство без газу не має можливості забезпечувати споживачів послугами.
Трохи більше ніж через місяць у Києві має розпочатися опалювальний сезон, але через відсутність газу повноцінна підготовка до опалювального сезону і його своєчасний старт – під загрозою.
Наголошується, що, згідно з чинним законодавством України, “Нафтогаз” не має права відмовляти “Київтеплоенерго” у постачанні газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас