В Азії контейнери почали відправляти за криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азії контейнери почали відправляти за криптовалюту

Фінтех і Картки
195
Цього літа відбулася перша відправка морського контейнера, сплачена TEU-токенами – криптовалютою, випущеною гонконгським блокчейн-проектом 300cubits.
Депозит за букінг 20-футового сухого контейнера з вантажем Mitsui Chemical був внесений 24 липня, а 26 липня контейнер повантажили на контейнеровоз, оператором якого є MCC Transport, регіональний перевізник у складі Maersk. Доставка здійснювалася з Сінгапуру в Кілунг.
Ініціатори проекту розраховують, що така платформа дозволить вирішити проблеми ненадання вантажу до перевезення і перебукування.
У компанії розраховують, що таким чином можна заощадити за рік до 23 млрд доларів – це збитки, що виникають через неподання контейнерів до перевезення.
За інформацією 300cubits, до початку серпня через систему з моменту її запуску було забуковано 27 TEU.
У даний момент платформа працює в пілотному режимі, кожна лінія, що бере участь у проекті, тестує її у співпраці з одним-двома вантажовласниками.
У перспективі до платформи будуть підключені і інші вантажовласники – в 300cubits кажуть, що охочих чимало.
У неконтейнерному сегменті перша операція з криптовалютою відбулася ще раніше – в грудні минулого року оформлена перша угода фрахтування судна, сплачена криптовалютою – біткойнами оплачено перевезення 3 тис. тонн пшениці з Ростова-на-Дону в Самсун.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас