Власники 5G-патентів зароблять на смартфонах 20 млрд доларів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники 5G-патентів зароблять на смартфонах 20 млрд доларів на рік

Технології&Авто
324
Поява телефонів з підтримкою мереж п’ятого покоління (5G) дозволить власникам інтелектуальної власності щорічно заробляти майже 20 млрд доларів на ліцензуванні своїх технологій, починаючи з 2025 року.
Такий прогноз зробили в дослідницькій компанії Strategy Analytics.
За словами експертів, більшу частину (понад 90%) роялті за використання технологій 5G в смартфонах будуть отримувати лише три компанії: Ericsson, Nokia і Qualcomm. Причому на Qualcomm буде припадати більше половини доходів, а Ericsson і Nokia займуть частку в розмірі 35%, говорить старший аналітик Strategy Analytics Віллі-Петтері Уконахо (Ville-Petteri Ukonaho).
Загальний обсяг платежів за ліцензування пов’язаних з 5G розробок перевищить 55 млрд доларів до 2025 року. Ericsson і Nokia розраховують заробити відповідно по 5 і 3,5 долара з кожного 5G-пристрою, а Qualcomm, за попередніми даними, буде стягувати певний відсоток від вартості апарату.
Аналітики впевнені, що середня продажна вартість 5G-смартфонів буде з часом знижуватися, проте навіть у 2025 році такі пристрої будуть все ще утричі дорожчими порівняно з трубками, які не підтримують мережі п’ятого покоління.
В Strategy Analytics зробили розрахунок роялті на основі даних за мережами попередніх поколінь. Виходячи з минулого досвіду, був зроблений висновок, що відрахування за 5G-технології власникам відповідної інтелектуальної власності будуть вимірюватися приблизно 7% від оптової вартості 5G-смартфона, що відповідає витратам у випадку з 4G-моделями.
В Strategy Analytics очікують, що перші смартфони з підтримкою мереж п’ятого покоління (5G) з’являться на комерційному ринку на початку 2019 року, однак масовими вони стануть лише до 2021 року, коли їх частка на ринку складе 5%.
На думку експертів Counterpoint Research, до 2021 року поставки 5G-телефонів підскочать на 255% і досягнуть майже 110 млн штук.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас