Дипломат назвав два шляхи, як зупинити "Північний потік – 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломат назвав два шляхи, як зупинити "Північний потік – 2"

Енергетика
1048
Газопровід “Північний потік -2”, будівництво якого підтримала Німеччина, є одним з найбільших випробувань для стратегічного партнерства України та Німеччини.
Про це розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.
“Під час останнього візиту Порошенка в Берлін, який був 10 квітня, ми досягли певних зрушень. До речі, на тій зустрічі “Північний потік” взагалі не планувався до обговорення. Але за фактом йому було присвячено дві третини часу. Саме після цього з’явилася важлива для нас позиція уряду Німеччини про те, що повинні бути гарантії збереження транзиту через Україну. І відтоді ця позиція в Берліні тільки посилилася”, – сказав він.
При цьому, за словами дипломата, існує два шляхи, як зупинити будівництво “Північного потоку – 2”
“Перший – це ухвалення рішення на рівні ЄС. Шанси на це невисокі, але вони є. Другий шлях – це “булава” американських санкцій проти німецьких компаній, залучених у проект. За моїми оцінками, введення цих санкцій – реальна перспектива, але це представляє для нас серйозні ризики”, – сказав Андрій Мельник.
На думку посла, “це може тоді викликати для нас зворотну реакцію в ЄС з санкційної політики і розмиття інструменту санкцій як такого”.
“А санкції для нас, як ви розумієте, це альфа і омега, це все, навколо чого будується взаємодія з союзниками щодо Росії”, – додав Андрій Мельник.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас