Керівника Держгеонадр зловили на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівника Держгеонадр зловили на хабарі

Кримінал
563
Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції зловили т.в.о. глави Державної служби геології та надр України на одержанні неправомірної вигоди.
Про це повідомляє Генеральний прокурор України Юрій Луценко.
Зазначений посадовець вимагав та отримав 3 тис. доларів за сприяння в оформленні документів на видобуток торфу, написав генпрокурор у Facebook.
Луценко визнає, що хабар дрібний, але за ним “насправді проглядається глобальна проблема тіньових оборудок Держгеології”.
“З 2014 року тільки 43 з 722 ліцензій було видано на аукціонах! Все інше – в ході чиновницьких ігор”, – написав генпрокурор.
Луценко вирішив дати пораду, як уникнути виникнення таких корупційних ситуацій: “Тому поки в держсекторі не пройде велика приватизація, на митниці не запрацює система електронних сканерів, а в Геонадрах не стануть обов’язковими аукціони – будемо разом з колегами брати на хабарах великих і малих корупціонерів” .
Варто зазначити, що в травні цього року Державна служба геології та надр України запропонувала змінити процедуру отримання ліцензій поза аукціоном через механізм апробації. Держслужба запропонувала Мінприроди врахувати вимоги надрокористувачів щодо вилучення процесу апробації, який нівелює аукціонну діяльність з продажу вуглеводнів.
А зовсім недавно Держгеонадр погодила надання без конкурсу ТОВ “Іст Юроп Петролеум” (“ІЮП”, раніше – ТОВ “Голден Деррік”, який належав Едуарду Ставицькому) спеціальних дозволів на розробку п’яти нафтогазових площ у Полтавській області.
26 липня Кабінет міністрів затвердив механізм продажу спеціальних дозволів на користування надрами в період з 1 вересня 2018 року до 1 вересня 2019 року через електронні торги. У свою чергу, глава Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив, що служба вже підготувала 44 ділянки для виставлення на електронні торги, в т.ч. 14 – на шельфі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас