Транзитні перевезення між Росією і Україною знизилися в 5 разів - голова Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзитні перевезення між Росією і Україною знизилися в 5 разів - голова Укрзалізниці

Фондовий ринок
482
Транзитні перевезення між Росією і Україною з 2012 року зменшилися більш ніж у 5 разів.
Про це заявив в. о. голови Укрзалізниці Євген Кравцов.
“Експортно-імпортні операції, дозволені в/з Росії, зменшилися в кілька разів з початку воєнних дій. Якщо говорити про транзитні перевезення, то вони з 2012 року зменшилися більш ніж у 5 разів”, – сказав він, додавши, що в основному з Росії завозиться переважно вугілля, матеріали для будівництва.
При цьому Кравцов зазначив, що втрата транзиту для Укрзалізниці – це мінус, адже такі перевезення дають більше доходів, ніж внутрішні: “Вартість транзитних перевезень переважно в 4 рази більша за внутрішні”.
“На сьогоднішній день у нас є сполучення з Росією, але пасажиропотік зменшується з року на рік. Втрата транзиту, не тільки з Росії, але і з Середньою Азією, через обмеження з боку РФ і в інших напрямках, є дуже істотним і серйозним економічним питанням для безперебійної роботи Укрзалізниці. І ті кошти, які недоотримано по транзиту, їх необхідно отримати на внутрішньому ринку. Для цього необхідно більше підвищувати тарифи на внутрішньому ринку”, – сказав він.
Крім того, голова Укрзалізниці зазначив, що також зменшилися обсяги пасажирських перевезень. За його словами, в 2013 році обсяг перевезення становив більш як 5 млн осіб, тоді як за результатами 2017 перевезено менше ныж 1 млн пасажирів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас